top of page

Peu de Feu 

logo%25204_edited_edited.png

Bob van Houten

// Gitaar

 

Een echte home made man. Geinspireerd door Django Reinhardt vond hij zijn eigen gitaar geluid. Naast het live vertolken van muziek is hij ook zeer kundig in het opnemen van de band. Al 20 jaar speelt hij samen met slag gitarist Rob Sepp.

Maaike lans

// Zang

 

Zangeres is sinds 2009 bij Peu de Feu. Via de reggae leerde zij Bob van Houten kennen. Naast Peu de Feu is zij ook zangeres van Bohemian Souldiers en maakte zij in 2016 samen met Bob de Reggea CD Relax onder de naam Mighty Mama

Eelke van der Hak

// Contrabas

 

Altijd met muziek bezig geweest; luisteren, concerten bezoeken en later programmeren

in zijn jazzcafe; d' Hooghe  Ghast. Hij is pas op latere leeftijd contrabas gaan spelen. 

Geniet met volle teugen met Peu de Feu

Rob Sepp

// Gitaar

 

Slaggitarist pur sang en zot op alles wat met composities, noten en akkoorden  te maken heeft. Rob blijft altijd op zoek naar nieuw geluid en een betere sound, En dat alles met een strakke slaghand en veel humor.

20190528_201619.jpg
20190528_200745.jpg
20190528_201429.jpg
20190528_201706.jpg

Peu de Feu is een swingend combo dat sinds 2010, in de huidige bezetting, te horen en te zien is.

 

Peu de Feu stelt zijn eigen arrangementen samen en vertaald teksten in het Nederlands. Zij zijn steeds opzoek naar uitdagend en inspirerend materiaal, dat niet perse uit de Gipsyjazz afkomstig hoeft te zijn. De basis bezetting daarentegen is nog wel zeer karakteristiek en geheel in de lijn van: Hot Club de France. Twee gitaren en een contrabas.  Zij spelen o.a. “Minor swing”, “Bei mir bist du schein” maar ook Amerikaanse swingnummers als “All of me” en “Fly me to the Moon”.

 

De band is begonnen met het spelen van repertoire uit de Gipsy jazz, of wel Hot Club de France. Dit genre is bekend geworden dankzij de jazzformatie van gitarist Django Reinhardt en violist Stephane Grappelli. Zij speelden Gipsyjazz pur sang.

Peu de Feu heeft dat concept enigszins losgelaten en speelt momenteel veelal bestaande nummers die zij zelf arrangeren en waarvan de zangers, Maaike, de teksten vertaalt. De enige overkoepelde noemer is: Dat het swingt en lekker klinkt!

 

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing!

 

De band speelt naast zijn reguliere optredens ook elke laatste vrijdag van de maand in Proeflokaal Bakker, te Purmerend. Voor dit maandelijks ritueel nodigen zij gastmuzikanten uit.

Dit kan een pianist, violist, blazer drummer of andere instrumentalist zijn.  

De gast geeft het optreden elke maand weer een ander geluid.

Daarnaast zijn ze te horen op zondagmiddag podia, kleine festivals en op besloten feesten. Hier omlijsten zij menig bruiloft, jubileum, verjaardag of andere gebeurtenis.

 

De band Peu de Feu bestaat uit: 

Bob van Houten - Gitaar

Maaike lans – Zang
Eelke van der hak – Contrabas 

Rob Sepp – Gitaar
 

 

Boekingen en contact:  Tel: 0645762935

20190528_201642.jpg
bottom of page